Světlík lékařský léčí nejen oči
Světlík je jednoletka, kterou možná znáte pod lidovým názvem ambrožka. Roste po celé Evropě, ale na jihu přece jen řidčeji. Libuje si v půdě, která má nižší kyselost a vyšší obsah písku a vlhkosti. Světlík...
Světlík je jednoletka, kterou možná znáte pod lidovým názvem ambrožka. Roste po celé Evropě, ale na jihu přece jen řidčeji. Libuje si v půdě, která má nižší kyselost a vyšší obsah písku a vlhkosti. Světlík...
✅ Spirulina je druh sladkovodní sinice a řadíme ji mezi zelené potraviny, které jsou nutričně velmi bohaté. Obsahuje vitamíny skupiny B, ale i vitamín A, C, D i E a karoteny. Také je v ní...
Z kuchyně známe skořici všichni. Je báječná v čokoládě, s jablky, ve sladké rýži, ale také na jehněčím, v čaji, kávě, nebo svařeném víně. Napadlo vás ale někdy přemýšlet, zda má i nějaké léčivé účinky? Tak už nemusíte,...
Šťáva a plody aronie černého jeřábu se doporučují jako léčba při vysokém krevním tlaku, anacidních gastritidách, ale i arterioskleróze. Také snižují hladinu cholesterolu, urychlují proudění krve a zpevňují stěny kapilár. Mají pozitivní vliv na...
Tyto dva prvky pomáhají našemu tělu likvidovat volné kyslíkové radikály. Tak zpomalují stárnutí, ale také přispívají k prevenci nádorového bujení. Mnoho z nás nemá dostatek zinku, ale se selenem je to vážnější. Naše půda je totiž...
S šestnáctidenní mléčnou dietou můžete zhubnout až 9 kg. Je to však dieta poměrně drastická, podobající se spíše hladovce, než jen úzce zaměřené stravě. 16 dní je na příjem potravy s extrémně vysokým množstvím bílkovin poměrně...
Mléčná dieta patří do skupiny diet, při které radikálně omezujeme příjem sacharidů a naopak zvyšujeme příjem bílkovin. Tím navozujeme svému tělu stav ketózy, protože to přichází o zásoby glykogenu a musí čerpat energii z tukových...
Vápníku je v našem těle úplně nejvíc ze všech minerálů, které potřebujeme pro správné fungování. Všichni ho známe jako materiál, potřebný pro zdravé kosti, ale zajišťuje v našem organismu mnohem více nezbytných funkcí. Proto se jeho...
V sedmdesátých letech si vědci povšimli, že grónští Eskymáci skoro netrpí na onemocnění srdce, záněty kloubů nebo revma. Pátrali po příčině a zjistili, že je to protože sní velké množství tuku. Ukázalo se, že jsou...
Vláknina nepatří mezi živiny, ale přesto ji naše tělo nutně potřebuje. Je to něco jako čisticí prostředek pro střeva. Vláknina existuje rozpustná a nerozpustná a obě bývají přítomny v potravinách obsahujících vlákninu v různém poměru. Nabobtná...
Recepty našich babiček,
jak zůstat fit.