Kolagen v potravinách
Kolagen se také někdy nazývá elixírem mládí. Není divu – vypíná nám pleť, hydratuje ji a udržuje pružnou. Také nám vyhlazuje vrásky, udržuje pevné šlachy a kosti i funkční klouby. Stejně tak se stará...
Kolagen se také někdy nazývá elixírem mládí. Není divu – vypíná nám pleť, hydratuje ji a udržuje pružnou. Také nám vyhlazuje vrásky, udržuje pevné šlachy a kosti i funkční klouby. Stejně tak se stará...
V našich tkáních se nachází několik typů kolagenu. Nejvíce v našich tělech najdeme kolagenu I. typu, ten je však důležitý zejména pro zdravé kosti. Pokud potřebujeme zajistit funkčnost a pružnost chrupavky, potřebujeme k tomu kolagen II. typu....
Kolagen je látka, kterou produkuje naše tělo a která zajišťuje pružnost naší pokožky, pevnost vlasů a nehtů a také správnou funkci kloubů a šlach. Kyselina hyaluronová je stejně tak přirozenou součástí naší pokožky a...
Kokosový olej je tak všestranný, jak jen je to možné. Je velmi chutný a zdravý na přípravu pokrmů, poskytne nám dokonalou péči o pokožku a vlasy, včetně masáží, ale také nám může pomoci zhubnout....
Koenzym Q10 je jednou z nejvýznamnějších látek, která se vyskytuje v našich buňkách. Nachází se v mitochondriích, což jsou vlastně takové maličké továrny na výrobu energie. Pomáhá nám tam přeměnit živiny na adenozintrifosfát, což je něco jako...
Klanopraška je liána z Dálného východu, která je také známá jako schizandra. Je to velmi užitečná léčivka, která ve své domovině roste až ve výškách do patnácti set metrů nad mořem a je tedy dokonale...
Je známá věc, že brusinky jsou nejlepším lékem na infekce močových cest. Ze všech druhů brusinek jsou na tyto potíže nejlepší kanadské brusinky. Je to dáno jejich sekundárními rostlinnými metabolity, zejména bioflavonoidy, různými minerály,...
Kalciová mast obsahuje účinnou látku dexpanthenol, který podporuje obnovu poraněných sliznic nebo pokožky a umožňuje rychlejší růst nové tkáně. Díky tomu, že má mastný základ, je kalciová mast vhodná i k promaštění pokožky. Patří mezi...
V současnosti je naše strava poměrně chudá na hořčík, a aby toho nebylo málo, kvůli ochraně před osteoporózou se do potravin přidává vápník, který nám hladinu hořčíku ještě sekundárně potlačuje. Proto dnes nedostatkem hořčíku trpí...
To, čemu říkáme vitamín E je vlastně skupina látek, které se jmenují tokoferoly. Účastní se vstřebávání tuků a jejich ochrany před oxidací. Vitamín E je rozpustný v tucích, takže ho můžeme uchovávat v organismu v tukové tkáni...
Recepty našich babiček,
jak zůstat fit.