Jarní detox organismu! Známe účinné řešení

Detoxikovat organismus můžeme pomocí stravy, nápojů i cvičením. Nejúčinnější bude detoxikační kúra, pokud změně kompletně podřídíte svůj jídelníček, dodáte tělu dostatek pohybu a tělu poskytnete dostatek času na to, aby se dokonale pročistilo.
Co na detox těla
Můžete detox podpořit za pomoci detoxikačních náplastí, které vám současně pomohou bojovat proti jarní únavě. Současně je velmi důležité dodržovat pitný režim v množství 0,4 l tekutin na 1 kg váhy a k tomu zásady správného stravování. Na jaře bychom měli ze stravy eliminovat tuky, zejména živočišného původ a ztužené rostlinné tuky. Dále pak konzervované, nakládané potraviny a potraviny s dlouhou trvanlivostí. Přednost dejte čerstvým potravinám, zejména čerstvé syrové zelenině a ovoci. Přidejte ořechy a semínka.
Pro posílení imunity a dezinfekci organismu zařaďte přírodní antibiotika, jako čerstvou cibuli, česnek, křen, zázvor, čerstvé bílé i kysané zelí, červenou řepu, celer, ředkvičky a kedlubny. Velmi vhodné jsou také čerstvé zeleninové nebo ovocné šťávy doplněné vyjmenovanou zeleninou. Proti boji s jarní únavou, kdy navíc tělo zbavujte toxinů a tuku, vám pomohou denní procházky jarní přírodou, kdy načerpáte energii probouzející se přírody.
Jarní detox organismu
Běhen detoxikace je třeba vyloučit alkohol a cigarety. Doporučuje se minimálně na 2,5 až 3 měsíce vyloučit ze stravy maso, mléčné výrobky, pšenici a bílé pečivo, sladkosti, uzeniny a polotovary. Nahradit je můžete sójovými výrobky, jako je tempeh a miso, rybami, žitnými a ovesnými obilovinami, obilnými kašemi, luštěninami, jako je čočka, fazole, cizrna, hrách a sója, přidat velké množství zeleniny, méně ovoce, ořechů, semínek a za studena lisovaných olejů, jako je lněný, konopný, makadamový a kokosový.
Očista tlustého střeva je základem detoxikace, protože právě zde vznikají toxiny otravující tělo. Průměrný Čech konzumuje velmi málo zeleniny a ovoce, nekonzumuje semínka, zrna i ořechy a nedodržuje pitný režim. Naopak konzumuje nadměrné množství mléčných výrobků, bílého pečiva, uzenin, masa a sladkostí. Také obecně velmi málo cvičí a denně sedí i víc jak 16 hodin bez pohybu. Pak se na stěnách střeva usazují nadměrné nánosy zbytků potravy, zahnívají, postupně ucpávají a zmenšují průměr i průchod střeva.
Pak je na řadě očista jater. Toxické látky se pak dostávají cévním systémem do jater a celého těla. Nejúčinnější technikou, jak tlusté střevo vyčistit, je klystýr vodou, buď doma, nebo odborný průplach střev. Játra jsou největší a nejdůležitější žlázou lidského těla, a pokud fungují špatně, celé tělo strádá a špatně pracuje. K detoxikaci jater je ideální zelenina, tedy extrakt z červené řepy, petržele, ostropeřce mariánského, pampelišky nebo z kurkumy.
Očista organismu
Pijte zeleninové šťávy a tělo prolijte živinami. V odšťavňovači si dejte denně šťávy alespoň 3 dcl denně. Zvolte kombinaci brokolice, červené řepy, celeru, petržele, kedlubny, kapusty, mrkve, papriky, okurky, stroužek česneku, kousek bílé a červené cibule se špetkou zázvoru a kari koření. Šťávy se pak dostanou do krevního oběhu během pár minut a tělo se zaplaví velkým množstvím vitaminů, minerálů, fytoživin a enzymů. Detoxikace se tak výrazně urychlí. Zeleninové šťávy je ideální konzumovat po celou dobu detoxikace už od očisty střev. Detoxikace vám pomůže zbavit se také těžkých kovů, které mají na svědomí narušení rovnováhy v těle a podporují vznik různých onemocnění počínaje migrénami až po kožní choroby. K tomu je velkým pomocníkem řasa chlorella obsahující velké množství minerálů, vitaminů i bílkovin. Kvůli živým enzymům doplňte i zelený ječmen.