Jak na čokoládové makronky – RECEPT

Makronky jsou oblíbená francouzská sladkost, kterou si občas dáte ke kávě. Při speciálních příležitostech si je možná i koupíte po několika kusech domů. Co když si je ale budete chtít upéct?
Makronky jsou hodně populární. Na druhou stranu, moc lidí se do jejich výroby nehrne, protože stačí malá nepozornost a makronky se vám nepovedou tak, jak byste chtěli. Což, vzhledem k tomu, že obsahují ne úplně levné ingredience, rozhodně nechcete.
Pokud vás to neodradilo a myslíte si, že makronky zvládnete, níže vám nabídneme snadný postup na čokoládové makronky.
Recept na čokoládové makronky
Budete potřebovat: 4 vejce, 180 g moučkového cukru, 125 g mandlové mouky, 60 g krupicového cukru, 10 g holandského kakaa; Na náplň: 100 ml 30% smetany, 100 g tmavé čokolády
V míse spolu smíchejte mouku, kakao a moučkový cukr. Aby se vám nedělaly hrudky, všechny ingredience nejprve prosejte přes síto. Do mixéru dejte důkladně oddělené bílky s krupicovým cukrem a ušlehejte z nich pevný sníh.
Sníh následně opatrně zamíchejte do sypkých ingrediencí. V ideálním případě si na něj vezměte špachtli, ať ho nerozbijete. Následně byste měli získat jemně tekoucí hmotu. Tu pak můžete dát do cukrářského sáčku, kterým budete vytlačovat na plech vyložený pečicím papírem jednotlivé skořápky. (Pro větší přednost si můžete na papír načrtnout jejich velikost a tvar, takže budou všechny vypadat přibližně stejně.) Poté bouchněte plechem několikrát o podložku, díky čemuž se ztratí vzduchové bubliny. Následně nechte makronky 1-2 hodiny schnout na vzduchu.
Po tomto sušení dejte makronky péct na 10-15 minut do trouby, která bude rozpálená na 160 °C. Jakmile budou makronky upečené, nechte je vychladnout a připravte si krém, který uděláte tak, že dáte čokoládu rozpustit do smetany a tu pak vyšleháte do krému. Krém pak aplikujte do středu makronek cukrářským sáčkem.
Zkoušeli jste péct makronky, nebo se jim raději vyhýbáte?