Bio zelený ječmen patří mezi nejoblíbenější zelené potraviny
Mladý ječmen se řadí mezi zelené potraviny. Je bohatým zdrojem bílkovin, enzymů, chlorofylu a jiných nepostradatelných látek a prvků. Z mladého ječmene se lisuje šťáva, která se vysuší na prášek a nápoj z něj patří v současnosti mezi nejoblíbenější zdravotní prevenci a doplněk zdravého životního stylu.
Obsah
Jeho účinky objevil dr. Hagiwara
Díky svému složení se dokáže bio zelený ječmen vypořádat s překyselením organismu, zpomalit buněčné stárnutí, vylepšit krevní obraz, pomáhá proti zácpě, při pohybových potížích, dýchacích potížích, zánětlivých onemocněních a kožních problémech. Působí probioticky, snižuje hladinu cholesterolu, vyrovnává hladinu krevního cukru, potlačuje rakovinné bujení a také vám pomůže zhubnout. Pomáhá při Crohnově chorobě nebo ulcerózní kolitidě, posiluje imunitu, zmírňuje depresi a vylepšuje spánek. Tuto zelenou potravinu dnes známe hlavně díky japonskému lékaři a farmaceutovi dr. Yoshihidovi Hagiwarovi. Kvůli příliš usilovné práci se dostal do zdravotní krize a ocitl se na pokraji kolapsu. Nezbývalo mu, než začít testovat možnosti uvést svůj organismus do pořádku. Obrátil se pro pomoc k bylinkám a racionální výživě. Zkoumal šťávy z 200 rostlin a nakonec jako nejlepší shledal právě šťávu ze zeleného ječmene.
Co všechno mladý ječmen obsahuje?
- Bílkoviny
- Chlorofyl
- Sacharidy
- Tuky
- Vlákninu
- Aminokyseliny
- Vitamíny B1, B2, B3, B5, B6
- Vitamín C
- Vitamín E
- Vitamín K
- Vitamín A
- Beta karoten
- Kyselinu listovou
- Vápník
- Hořčík
- Železo
- Fosfor
- Zinek
- Draslík
- Mangan
- Měď
- Chrom
- Křemík
- Sodík
- Bór
- Stříbro
- Více než 20 enzymů
Jak bio zelený ječmen dávkovat?
Dospělým se doporučuje lžička prášku z ječmene až 3x denně, dětem od 3 let ½ až 1 lžička denně. Tento prášek si rozmíchejte ve vlažné vodě bez bublinek a pijte na lačno. Tedy asi 30 min před jídlem nebo 2 hodiny po jídle. Jde vlastně o koncentrovanou zeleninu, takže množství užívaného mladého ječmene záleží také na vašem životním stylu. Každopádně se stejně jako u zeleniny nemusíte bát předávkování. Pokud však budete s ječmenem teprve začínat, dávky navyšujte postupně, aby si mohl organismus zvyknout na novou potravinu a její účinky.
Jak se bio zelený ječmen vyrábí?
Mladý ječmen se se pěstuje v nadmořské výšce 1 500 m na území bývalých sopečných jezer. Půda je tam bohatá na minerály a rostlinky jsou navíc zalévány minerální vodou z podzemních pramenů. Listy se sklízí mladé, dokud mají nejvyšší výživové hodnoty. Omyjí se a vylisuje se z nich šťáva. Ta se rychle vysuší ve speciálním zařízení při teplotě 31 °C, aby si prášek zachoval všechny aktivní látky. Výsledný prášek je naprosto čistý, bez přísad a pasterizace.
Dobrý den,
podle mě je na tom obrázku nad nadpisem „Jak bio zelený ječmen dávkovat?“ pšenice a ne ječmen… Dále mám značné pochybnosti o způsobu pěstování mladého ječmene, jak ho zde popisujete, řekla bych, že rostliny ječmene, ze kterých se prášek vyrábí, možná skutečnou půdu nikdy neviděly. Odkud máte informace, které zde prezentujete?
Děkuji Vám a zdravím Vás,
Olga
Dobrý den, Olgo.
Obrázky, které využíváme pro své články čerpáme jako většina magazínů z databank. Můžete mít pravdu, že je to pšenice, která byla označena jako ječmen. Děkujeme Vám za upozornění, podíváme se na to.
Informace, které zde prezentujeme máme od výrobců a z ověřených zdrojů, což neznamená, že někdy neuděláme chybu, stejně jako tyto zdroje. Co se pěstování zeleného ječmene týče, vysoce hodnocení výrobci proklamují pěstování v přírodních podmínkách. To zároveň vůbec nevylučuje, že se tuto náročnější cestu snaží někteří výrobci obejít jinou formou pěstování. Také je možné, že někteří své postupy nezveřejňují. Pokud máte jiné informace, velmi rádi bychom je zpracovali pro náš magazín.
Pokud si najdete chvilku, neváhejte nám napsat na redakční email. Budeme se těšit.
Za tým Tajemství zdraví
Zuzana