Bio spirulina je na kvalitní bílkovinu bohatší než maso a vejce
Spirulina je sinice zelenomodré barvy, která se dá najít zejména v jezerech a řekách tropického a subtropického pásma. Je mnohem bohatší na kvalitní bílkovinu než třeba maso nebo i vejce, obsahuje jí až 70 % a také v sobě má kompletně všechny aminokyseliny. Je také silným antioxidantem a detoxikantem.
Obsah
Spirulina je velmi stará forma života
Sinice spirulina je jednou z nejstarších forem života na naší Zemi. Znaly ji už prastaré kultury. Víme například, že Aztékové ji pojídali s kakaem ještě před příchodem Španělů. Spirulina má tak vysokou nutriční hodnotu hlavně díky množství bílkovin a absenci celulózy ve stěně buněk.
Z vitamínů obsahuje spirulina zejména vitamíny skupiny B, E a H. Je v ní také velké množství stopových prvků jako třeba draslíku, fosforu, hořčíku, manganu, selenu, vápníku, zinku nebo železa.
Bio spirulina chutná velmi podobně jako další řasy. Můžete ji přidávat do salátů, polévek nebo různých šťáv. Optimální množství je malá lžička. Pokud ji přidáte do moštu, vytvoříte si tak velmi účinný energetický nápoj. Pokud chcete spirulinu přidat do teplého jídla, nesmí jejich teplota při přípravě překročit 40 °C. Pokud musíte využít vyšších teplot, přidávejte řasu až do hotového a zchladlého pokrmu.
Bio spirulina je dobrá:
- Na zpomalení stárnutí organismu
- Proti virům
- Na vysoký krevní tlak
- Na vysoký cholesterol
- Při cukrovce
- Na podporu krvetvorby
- Na zvyšování imunity
- Na detoxikaci ledvin
- Na zlepšení střevní mikroflóry
- Na ochranu před radiací
- Na hubnutí
- Na podporu boje s rakovinnými buňkami
- Pro správnou výživu organismu
- Dodává tělu minerály a vitamíny
Pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi
Bio spirulina pomáhá zejména u diabetu 2. typu. Její jednoduše vstřebatelné cukry pomáhají nemocným udržet stálou hladinu krevního cukru. Také snižuje chuť k jídlu, takže nedochází k přejídání a spotřebě inzulínu. Díky těmto vlastnostem pomáhá spirulina také při hubnutí.
Během 30 dnů dokáže spirulina také podpořit významně nárůst červených krvinek a tím i množství přenášeného kyslíku. Lékařské studie potvrzují účinky spiruliny v prevenci a léčbě nádorových onemocnění.
Díky tomu, že spirulina snižuje cholesterol a má také další blahodárné účinky, snižuje pravděpodobnost onemocnění srdce a cév. Tato sinice je schopná také potlačit množení celé škály virů, včetně spalniček, chřipky nebo příušnic. Jedna z mnoha lékařských studií dokonce naznačuje její pozitivní vliv na léčbu HIV pozitivních pacientů.
Na oční klinice v Tokiu dokonce zjistili, že 90 % pacientů se stařeckým šedým zákalem dosáhlo zlepšení stavu po té, co užívali léky v kombinaci se spirulinou.